Wie is Ellen

Als loopbaanbegeleider voel ik mij betrokken bij mensen. Ik beleef heel veel plezier in het werken met mensen. Als coach vind ik het belangrijk dat mensen zich gehoord en gezien voelen. Door tussen de regels door te luisteren en het verhaal achter het verhaal te horen, krijg ik contact met mensen. In mijn ogen is het essentieel dat een klant zich veilig voelt, durft te dromen, zich durft zich te laten ‘zien’ en open kan zijn over alles wat hem of haar bezig houdt in het leven. Dit is de basis om samen op reis te gaan om te ontdekken wat iemand wil, wat iemand kan en wie hij/zij is.

image Foto: Marieke Elias - Lach eens
Mijn loopbaan…

Na de middelbare school ben ik in 1983 gestart met de opleiding fysiotherapie. Een fantastische opleiding waarin voor mij de basis is gelegd in het begeleiden van mensen. Na veel verschillende werkplekken gezien te hebben als fysiotherapeute kreeg ik de kans op mijn loopbaan te vervolgen in het bedrijfsleven.
Als intercedente op een gespecialiseerd paramedisch uitzendbureau heb ik de groei van een commercieel bedrijf meegemaakt. Een bedrijf in ontwikkeling waarin ik de kans kreeg om te doen wat ik leuk vind: presentaties verzorgen aan jonge startende beroepsbeoefenaren, collega’s coachen in hun werk en meedenken in de organisatie.

Na een gedwongen ontslag wegens bedrijfseconomische redenen stond ik ineens op straat. Een onzekere toekomst en de wereld aan mijn voeten met nieuwe kansen. Na een mislukt avontuur bij een gemeente kreeg ik een baan als reintegratieconsulent. Daarna volgde een baan als praktijkopleider waarin het accent meer lag op het opleiden en coachen van medewerkers en leerlingen/stagiaires in een zorginstelling kwam op mijn pad.

Na vijf zeer leerzame jaren en een onderwijsbevoegdheid rijker maakte ik de stap naar een nieuwe zorginstelling: Sein (Stichting Epilepsie Instelling Nederland). Sinds twee jaar ben ik hier werkzaam als arbeidsconsulent en begeleid ik mensen met epilepsie in en naar werk. Een intensieve baan waarin ik mensen met een beperking help de draad weer op te pakken en kansen te zien en te pakken.

Mijn missie…

Ik ben in mijn element als “iemand inzicht krijgt in zijn eigen wensen en behoeften,gelooft in zijn eigen kwaliteiten, het lef heeft om hun eigen keuzes te maken en plezier en energie vindt in de inzichten en keuzes die hij/zij maakt. Dus ik ontmoet je graag!”.